Skip to main content

Ako ste jedan od milion ljudi na svetu koji pokušavaju da prestanu sa pušenjem, treba da budete ponosni na sebe. Priznajući sebi da želite da ostavite cigarete i da se posvećujete procesu odvikavanja, prvi je korak na vašem putu do života bez pušenja.

Molim Vas pročitajte ovaj tekst do kraja, kako bi ste shvatili na koji način, lako i brzo možete ostaviti cigarete. Informisanost je prvi korak ka bilo kakvoj promeni.

Duvanski dim sadrži stotine štetnih materija, uključujući oko 70 poznatih kancenogenih supstanci. Ne samo da pušenje cigareta može izazvati rak pluća, već može doprineti i neplodnosti, srčanim bolestima, moždanom udaru, hroničnoj opstruktivnoj plućnoj bolesti i jos mnogo toga.

Na žalost, uprkos želji da se ne puši, mnogim ljudima je teško da odustanu. Razlog leži u nikotinskoj zavisnosti. Nikotin stvara fizičko-fiziološku zavisnost i psihološku, poznatiju kao navika. Na listi supstanci koje izazivaju zavisnost nikotin se nalazi na drugom mestu iza heroina, što u velikoj meri objašnjava zašto je veoma teško ostaviti pušenje.

Fizička zavisnost se ogleda u tome što, nakon prestanka pušenja dolazi do nervoze, razdražljivosti, nemira, depresije, anksioznosti, glavobolje, stezanja u grudima i još mnogo toga.

Psihološka zavisnost ili navika su misli i aktivnosti koje ponavljamo iznova i iznova. Naš nervni sistem je programiran tako da radnje koje često ponavljamo smatra važnim radnjama, te ih smešta u našu dugotrajnu memoriju. To znači da je ponavljanje jedan od važnih razloga stvaranja zavisnosti. Setite se koliko puta ste morali da ponovite pesmicu, da biste mogli da je recitujete. Čestim ponavljanjem stvorili smo naviku da pušimo i to obično u trenutcima koji su nam stresni, u trenucima dokolice, pauze na poslu, uz kafu ili piće, posle jela, u društvu obavezno, itd.

Kao i svaka negativna navika, tako i kod pušenja nakon određenog vremenskog perioda konzumiranja, neophodno je povećati učestalost pušenja i količinu cigareta da bi se postigao isti nivo zadovoljstva kao na početku. To donosi teškoću da se izađe iz kruga navike.

Program odvikavanja od pušenja uključuje dvostrani pristup. Mi se bavimo fizičkim i psihološkim stranama zavisnosti.

Fizička strana: Fokusiranje laserskog snopa na energetske tačke na telu (uho, nos i šake) dovodi do oslobađanja prirodne supstance koja se zove endorfin. Endorfin ima umirujući i relaksirajući efekat na organizam koji pomaže u smanjenju nikotinske žudnje, nervoze, razdražljivosti i sl. Neki klijenti navode osećaj euforije nakon tretmana laserom.

Psihološka strana: Razgovaramo o razlikama između fizičke i psihološke zavisnosti, kako prevazići trenutke krize, kako organizovati vaše vreme, šta koristiti od suplemenata, kako uraditi detoksikaciju ogranizma. Pružamo i besplatnu pomoć u vidu homeopatije, odnosno Bahovih cvetnih esencija. Ove esencije za cilj imaju jačanje volje, protiv kompulzivnih misli, protiv stava „jadan ja“, relaksiraju organizam itd.

Priprema za prestanak pušenja:

  1. Najpre odredite datum i motiv vašeg prestanka pušenja
  2. Dan ranije promenite cigarete, ovo je jako bitno jer kada pušite vaše „omiljene cigarete“ vi to radite mehanički. Kada pušite cigarete na koje niste navikli, vi sa svakom ispušenom cigaretom postajete svesniji svoje navike.
  3. Oslobodite se svih cigareta, upaljača, pepeljare i svega što vas asocira na pušenje.
  4. Isplanirajte šta ćete raditi umesto pušenja (šetnja, sport itd.)

Evo i nekoliko pitanja koja će Vam pomoći da pronađete motiv i donesete odluku o ostavljanju cigareta:

  1. Koliko dugo pušite, kada ste počeli i koji su bili razlozi za to?
  2. Zašto sada pušite (navika, zavisnost, društvo, zadovoljstvo, itd)?
  3. Koliko je to cigareta dnevno?
  4. Da li vam cigarete ugrožavaju zdravlje (osečaj umora, često zamaranje, teško disanje, visok krvni pritisak, kašalj i sl.)?

Kako izgleda sam tretman odvikavanja od pušenja?

Laserska akumpuktura je potpuno bezbolan tretman, koji tretira tačke na uhu, nosu i šakama. Rade se dva tretmana sa 2-3 dana pauze.

Akumpukturom Vas rešavamo fizičke zavisnosti, tako što oslobađamo endorfin. Endorfin ima umirujući i relaksirajući efekat na organizam jer smanjuje žudnju za nikotinom.

Nakon tretmana, takođe, razgovaramo o razlikama izmedu fizičke i psihološke zavisnosti, kako prevazići trenutke krize, kako organizovati vaše vreme, šta koristiti od suplemenata, kako uraditi detoksikaciju ogranizma.

Treći tretman laserske akumpukture se radi, ukoliko je potrebno, tokom narednih 28 dana od poslednjeg, odnosno drugog tretmana. Ovaj tretman je gratis. Takode možete dobiti na korišćenje i homeopatsku terapiju (Bahove cvetne esencije). Ove esencije Vam pomazu da lakse prevaziđete psihološku krizu. Homeopatska terapija je takode gratis uz lasersku akumpukturu.

Cena oba tretmana je 17.000 din.

Svoj termin možete rezervisati na tel: 065 99 666 54