Skip to main content

2024 © Spa Paradiso Beograd.
Izrada web sajta: Absolute Marketing

Higijenski tretman lica je deo lične higijene koja se podrazumeva  jednom mesečno. Lice je uopšteno izloženo smogu, duvanskom dimu, sunčevim zracima, atmosferskim promenama, sitnim česticima prašine, ostacima šminke itd.

Higijenskim tretmanom oslobodićete kožu od nečistoće, suvišnog sebuma, izumrlih ćelija, mitisera i drugih sličnih promena. Pravilnim izborom preparata, kako za sam tok tretmana, tako i za produženu kućnu negu, kozmetičar brine o tome da Vaša koža izgleda čisto, negovano i sveže. Sa negom kože korisno je početi što ranije, jer se time usporava proces starenja.

Svaki čovek je individua sa vlastitim nasleđenim karakteristikama, pa ćete kroz ovaj tretman saznati kakvo je stanje vaše kože i kako da se prema njoj ophodite. Ovaj tretman nije univerzalan i za svaki tip kože se pravi koktel različitih preparata i daje se preporuka za samostalno negovanje.

Higijenskim tretmanom ne dobija se samo čišćenje lica, već i hidriranje kože, pojačana mikrocirkulacija, što direktno  pospešuje  proizvodnju kolagena i elastina koji daju elastičnost i čvrstinu koži.

Procedura higijenskog tretmana lica je sledeca:

1. Uklanjanje nečistoća i šminke sa kože – Mlekom za lice temeljno se odstranjuju  nečistoće sa povrsine kože (šminka, smog i sl.). Višak mleka se uklanja vlažnim tuferima ili tonikom za lice, čime se ujedno i osvežava koža.

2. Mehanički piling – Nanosi se na vlažno lice i blagim, kružnim pokretima, vrhovima prstiju, skida se izumrli sloj sa površine kože, čime se pospešuje njeno obnavljanje.

3. Termalna procedura – Zagrevanje površinskog sloja kože radi lakše manipulacije

4. Digitalna komedo-ekspresija (čišćenje pora)

5. Maska za dezinfekciju i zatvaranje pora

6. Masaža lica,vrata i dekoltea se izvodi kremom ili serumom

7. Maska za hidrataciju se bira prema starosnom dobu klijeta kao i na osnovu stanja njegove kože.

8. Na kraju tretmana nanosi se hidrantna krema

Svim našim klijentima dajemo besplate savete na koji način da neguju svoju kožu.