Skip to main content

Iza nas su topli letnji dani…dani u kojima je koža bila izložena štetnim UV zracima, većoj mogućnosti dehidratacije, te oštećenja usled suvoće.

Nije tajna da se u gotovo svim salonima za negu lepote upravo tretmani za negu kože nakon leta rade tokom cele jeseni, te da se svake godine iznova uveravamo u važnost ovih tretmana, te visoku efikasnost na polju očuvanja najpre zdravlja, a onda i lepote kože.

Priznaćemo, svi tokom leta težimo lepom, preplanulom tenu koji nam donosi novu estetsku dimenziju, ali kako se leto približava kraju – koža bledi, postaje suvlja i dehidrirana. Izgubila je onaj sjaj i punoću, izgleda umorno…Neretko se pojavi i hiperpigmentacija, bilo da se aktivira prvi put ili se javljaju već postojeće, samo ranije izbledele fleke.

Međutim, taj vidljivi, estetski momenat je iako uočljiviji, manje važan. Ono što je veći razlog za brigu je istinsko stanje kože u tom trenutku.

Koža nakon leta, tj. nakon pojačanog izlaganja suncu, i pored svih mera predostrožnosti, redovne upotrebe krema sa žaštitnim faktorom,  je definitivno pretrpela izvesna oštećenja. To je koža koja je izgubila tonus i elastičnost i hitno treba hidrataciju, vitamine i minerale koji će nadoknaditi izgubljeno.

Takođe je velika šansa da se pojavila neka nova bora ili produbila postojeća usled mrštenja i drugih facijalnih ekspresija karakterističnih tokom dana kada smo izloženiji jakom sunčevom osvetljenju.

Ne treba zaboraviti da je nečistoća takođe neprijatelj lepe kože. A, tokom leta, te izloženosti kože visokim temperaturama, morskoj soli i pojačanom znojenju pore su zatvorenije, a nečistoća se lako zadržava.

Zbog toga je HIGIJENSKI TRETMAN prvi korak ka oporavku kože nakon letnjih meseci. Ovim tretmanom postiže se uklanjanje izumrlog sloja ćelija, oslobađaju se pore od nečistoća i koža prosto „prosija“. Kako tretman odmiče, koža postaje bolje prokrvljena. Koristi se i maska za hidrataciju koja aktivira prirodni proces vlaženja kože, što daje efekat svežine. Higijenski tretman osim brojnih benefita koje ima za zdravlje i lepši izgled kože, ujedno je i najbolja podloga za dalje aktivnosti koje će doprineti zdravijem i podmlađenom izgledu kože lica.

Gotovo svi kozmetičati će reći da je TRETMAN LICA SA HIJALURONOM jedan od najpoželjnijih tretmana za oporavak kože nakon letnjih meseci. Poznato nam je da je hijaluron zadužen za elastičnost kože, te dok ga imamo u većim količinama koža je lepa, zategnuta i mladolika. Na smanjenje njegove koncentracije u koži utiču brojni faktori, a među njima i izloženost kože suncu. Logično se nameće zaključak – koži treba dodatna doza hijalurona kako bi se nadoknadilo izgubljeno i popravila „šteta“ nastala tokom leta.

Dobra vest je da tretman lica sa hijaluronom povećava površinsku i dubinsku hidrataciju kože, što pomaže da se pozitivni efekti vide odmah po završetku tretmana.

Ovaj tretman ujedno je i jedna od najboljih preventivnih metoda za nastanak novih bora. Postojeće bore su nakon tretmana diskretno ublažene i pliće.

TRETMAN LICA SA PRIRODNIM FILERIMA najbolje je što možete priuštiti svojoj koži. Ovaj tretman pruža sveobuhvatni oporavak i nahranjenost kože, te estetski momenat koji će se itekako videti već nakon prvog tretmana. Tretman prirodnim filerima napravio je revoluciju u kozmetologiji jer je prema efektima najbliže estetskoj hirurgiji, a potpuno je neinvazivan i izvodi se bez upotrebe igle. Tajna je u tome da se fileri ubrizgavaju pod pritiskom od 6 bara, što omogućava da fileri prodiru u najdublje slojeve kože. Ovaj tretman jeste postao popularan kao anti-age tretman, ali njegova moć da hidrira i nahrani kožu je neverovatna.

Ubrizgavanjem velike količine kiseonika koža se preporodi i dobije jedrinu i zdrav izgled. Najbolje od svega je što se osim opštih benefita na zdravlje kože, ovaj tretman može profilisati i prilagoditi osnovnom cilju koji se želi postići…pa tako odabirom odgovarajućih prirodnih filera možemo umanjiti bore, ukloniti fleke nastale od sunca, popuniti sitne bore, nahraniti kožu…

Ovde su nabrojane samo neke od mogućnosti koje savremena kozmetologija pruža u borbi za zdrav i lep izgled kože. Svaki iskusan kozmetičar zna da smo svi mi individue za sebe, sa veoma karakterističnim osobinama, te isto važi i za kožu lica. Upravo ovaj, idividualni pristup tajna je tako velikog uspeha tretmana za negu lica u SPA PARADISO salonu.

Naši kozmetičari nakon detaljnog pregleda ustanoviće kakvo je stanje kože, te koje korake treba preduzeti da bi se u što kraćem roku postigli što bolji rezultati i uticaj na oporavak kože bio značajniji.

Takođe ćete dobiti besplatne savete o koracima koje dalje treba preduzeti kako bi se zdrav i podmlađen izgled kože zadržao što je duže moguće. Sve ono što možete sami da uradite za svoju kožu predočićemo vam, jer imamo zajednički cilj – da zadovoljni odrazom u ogledalu dočekujete jesenje dane.

Ne zaboravite da je zdrava ishrana i dovoljan unos tečnosti preduslov zdravlja, kako celog organizma, tako i kože na licu. Živimo zdravo da bismo bili lepi…