Skip to main content

Šta je masaža vulkanskim kamenjem?

Masaža vulkanskim kamenjem je prirodna terapija za mišiće koji su pod tenzijom. Ovo kamenje je uglavnom napravljeno od bazalta, vrste vulkanskog kamenja koje zadražava toplotu zbog visokog sadržaja gvožđa. Greje se na oko 50-60 stepeni u grejaču.

Koji su benefiti masaže vulkanskim kamenjem?

Masaža vulkanskim kamenjem utice na fizički i mentalni nivo.

• Ublažava napetost mišića i bol:

Toplota kamenja povećava dotoka krvi u tretiranim područjima i na taj način opušta Vaše mišiće, omogućavajući terapeutu da efikasnije manipuliše mekim tkivima kako biste se oslobodili napetosti.

• Bolja cirkulacija krvi:

Toplota iz kamenja lako može prodirati kroz tkiva tela, šireći krvne sudove, što rezultira boljom cirkulacijom.

• Smanjuje stres i anksioznost:

Masaža toplim kamenjem može uticati i na mentalnom nivou. Nekoliko studija pokazuje da ublažava mentalni stres, napetost i pomaže u borbi protiv anksioznih poremećaja.

Kada treba ići na masažu toplim kamenjem?

Ako imate napetost ili bolove u mišićima, masaža vrućim kamenenjem je savršena vrsta terapije koja vam je potrebna jer vas ova tehnika opušta i umiruje bol. Vruće kamenje povećava osećaj smirenosti naročito kada se kombinuje sa eteričnim uljima.

Šta možete da očekujete od masaže vulkanskim kamenjem?

Terapeut će zagrejati vulkansko kamenje i staviti ga na Vaše telo da pospeši duboko opuštanje tkiva. Zatim će nežno kliziti kamenjem po Vašem telu koristeći različite tehnike masaže, poput dugih pokreta poglađivanja, kružnih pokreta. I na kraju, kada se deo tela dobro zagreje i opusti radi se akupresura koja dodatno relaksira i opušta vaše psiho-fizičko stanje. Masaža toplim kamenjem traje 70 minuta.